Vierumäen koulu

Vierumäen koulu on helposti saavutettavissa, keskellä taajamaa, osoitteessa Tupamäentie 1. Koulun välittömässä läheisyydessä on frisbeegolf-rata ja talvisin hiihtolatuna toimiva pururata. Vuoden 2022 aikana koulun alueelle rakentuu myös miniulkokuntosali.

Vierumäen koulun arvoja ovat yhteisöllisyys, hyvät käytöstavat ja monipuolinen hyvinvointi

Koulun virallinen nimi on Sinilähteen koulu, Vierumäen toimipiste. Koulumme on perinteinen pieni kolmiopettajainen kyläkoulu, jossa on tällä hetkellä 43 oppilasta luokilla 0 – 6. Lukuvuonna 2022 – 2023 koulumme siirtyy väliaikaisesti kaksiopettajaiseksi ja oppilasmäärä muuttuu 25 oppilaaksi, kun nykyiset kuudesluokkalaiset lähtevät yläasteelle.

Vierumäen koulun arvoja ovat yhteisöllisyys, hyvät käytöstavat ja monipuolinen hyvinvointi. Viimeisimmän kouluterveyskyselyn mukaan Vierumäen koulun oppilaat kokevat pääsevänsä hyvin osallistumaan koulun sääntöjen, tapahtumien ja toimintojen suunnitteluun. Sijaintinsa ansiosta luonto ja loistavat liikuntamahdollisuudet ovat osa koululaisten arkea. Yhteistyö on tiivistä kylän eri toimijoiden kanssa.

Lapsi- ja nuorisoparlamentin kehittämisehdotusten myötä tekninen lautakunta päätti myöntää vuonna 2022 lähes 5000 euron suuruisen määrärahan Vierumäen koulun piha-alueen varustetason kehittämiseen. Koulun välittömään läheisyyteen on äskettäin valmistunut Vierumäen VPK:n rakentama 12-väyläinen frisbeegolf-rata.  Kesällä 2023 alueelle rakennetaan myös miniulkokuntosali. Koulun ja päiväkodin käytössä on myös kaupungin ylläpitämä pururata, joka muuntuu talvella pienimmillekin sopivaksi hiihtoladuksi. Kylän eri toimijat tulevat jatkossakin panostamaan koulun alueen kehittämiseen.

Heinolan seurakunta järjestää kahtena päivänä viikossa puuhakerhotoimintaa pienille koululaisille. Lähintä kunnallista iltapäivätoimintaa järjestetään Sinilähdetalossa.

Heinolan kaupunki järjestää maksutonta toimintaa koululaisille kahtena iltapäivänä viikossa. Vierumäen koululla toimintaa on keskiviikkoisin ja perjantaisin. Lisätietoja harrastemallista löytyy täältä: Heinolan harrastemalli