Luonto

Vierumäen luonto on luontoliikkujan paratiisi. Alueelta löytyy luontoreittejä joissa voi kulkea kävellen tai pyörällä ja kesällä sekä talvella. Retken lomassa voi poiketa laavulle grillaamaan tai hengähtää muuten luonnon helmassa. Suomen Urheiluopisto Vierumäen Luontoliikuntakeskus tarjoaa vuokravälineitä ja opastusta, jonka lisäksi myös Holiday Clubilta löytyy vuokra-välineitä. Tule tutustumaan Vierumäen monipuoliseen ympäristöön!

Kalatonlammen laavu

Kalatonlammen laavu on saatu lahjoituksena ja siirretty nykyiselle paikalleen mäen päälle kyläläisten voimin. Kyläläiset ovat olleet rakentamassa myös lammen laitureita. Kalatonlampi ei ole järin kalaisa – tosin kokeneet onkijat voivat olla toistakin mieltä… Lue lisää.

 

Luontopolut

Vierumäellä Suomen Urheiluopiston alueella on neljä selkeää luontoreittiä, jotka soveltuvat kävelyyn ja maastopyöräilyyn. Osa reiteistä on talvisin latupohjaa. Reitit ovat helposti kyläläisten saavutettavissa… Lue lisää.

 

Salpausselkä Geopark

Salpausselkä Geopark on kuuden kunnan – Lahti, Hollola, Heinola, Asikkala, Sysmä ja Padasjoki – alueella oleva veden muovaama ainutlaatuinen kokonaisuus.Vierumäki sijaitsee Toisella Salpausselällä. Suomen Urheiluopiston kohdalla kulkeva harju tarjoaa kauniin maastoelämyksen pienten järviensä kanssa... Lue lisää.