Vierumäen kyläyhdistys

Vierumäen Kyläyhdistys on toiminut vuodesta 2004 alkaen. Sitä ennen toimintaa harjoitettiin kylätoimikunnan kautta. Tällä hetkellä kyläyhdistyksen hallitukseen kuuluu yhdeksän henkeä. Kyläyhdistys järjestää toistuvia tapahtumia, koordinoi hankerahoitusten hakua, osallistuu sidosryhmäyhteistyöhön ja kuuntelee sekä osallistaa kyläläisiä. Hallituksen lisäksi monet muut vapaaehtoiset ovat merkittävä voimavara kylän kehittämisessä.

Tällä hetkellä kyläyhdistyksellä on menossa Vetovoimainen Vierumäki -hanke, joka kestää vuoden 2023 loppuun. Hankkeessa on palkattu työntekijä, jonka tehtävänä on edistää Vierumäen alueen veto- ja elinvoimaisuutta. Toisessa hankekokonaisuudessa koulun alueelle rakentui keväällä 2023 miniulkokuntosali.  Kyläyhdistys tekee yhteistyötä muiden kylän seurojen, sekä paikallisten yritysten ja Heinolan kaupungin kanssa.

 

Kyläyhdistyksen hallituksen kokoonpano vuosille 2024-2025:

 

Puheenjohtaja Antti Käyhty

Muutin Vierumäelle vuonna 2002, kun Versowoodille haettiin työntekijöitä, ja olen edelleen saman työnantajan palveluksessa. Menin vuonna 2019 kyläyhdistyksen kevätkokoukseen uteliaisuudesta kuuntelemaan ja kas kummaa, sieltä kysyttiin halukkuutta tulla mukaan hallitukseen. Perheeseeni kuuluu vaimo, sekä 12- ja 11-vuotiaat pojat. Harrastuksiini kuuluu juoksu ja saliharjoittelu ympäri vuoden, sekä talvella hiihto. Metsä ja luonto ovat myös tärkeitä hengähdyspaikkoja arjen keskellä ja siellä tulee myös paljon käveltyä.

 

Varapuheenjohtaja Terhi Ahokas

Olen kyläyhdistyksen varapuheenjohtaja, ja toiminut kyläyhdistyksessä vuodesta 2003. Perheeseeni kuuluu avopuoliso ja olen neljän lapsen äiti ja kolmen lapsen mummi. Harrastan metsänhoitoa, maaseudun kehittämistä ja kuntoliikuntaa. Olen myös Reko Vierumäki/Heinola lähiruokaringin ylläpitäjä Facebookissa.

 

Sihteeri Tiina Salminen

Mä oon Tiina ja toimin Vierumäen kyläyhdistyksen hallituksessa sihteerinä. Kyläyhdistyksen toimintaan tulin mukaan keväällä 2021 ja pääsin heti ihan ytimeen sihteerin tehtävien siirryttyä Ainolta minulle. Olenkin tämän reilun vuoden aikana tutustunut enemmän kylän ihmisiin ja toimintaan kuin täällä aikaisempina vuosina asuessa yhteensä.

Vierumäelle olen muuttanut mutkien kautta iloisesta Etelä-Karjalasta vuonna 2008. Rakensimme tänne yhdessä mieheni kanssa omakotitalon, johon pääsimme muuttamaan vuonna 2011. Perheeseemme kuuluu lisäksi 10-vuotias tyttö ja kohta 2-vuotias lapinkoira Hippu. Vapaa-ajalla yritän harrastaa liikuntaa eri muodoissa, tykkään myös kesäisin kasvatella erilaisia hyötykasveja ja talvisin neulon sukkia tai virkkaan tiskirättejä.

Kyläyhdistyksen asioissa tavoitat minut sähköpostilla osoitteessa tiina.salminen(a)vierumaenkyla.fi, ole rohkeasti yhteydessä kaikissa mieleen tulevissa asioissa. Teemme tätä työtä koko kylän hyväksi!

 

Rahastonhoitaja Aino Tiittanen

Olen muuttanut Vierumäelle vuonna 1976. Karjalasta Hämeeseen siirtyminen oli pienen hetken kulttuurishokki, mutta nopeasti sain muurit murrettua. Olen toiminut Kyläyhdistyksessä vuodesta 2007 alkaen. Olen eläkkeellä ja harrastan kuntoliikuntaa, käsitöitä ja tanssia. Puolisoni on aktiivisesti mukana Vierumäen Metsästysseurassa.

 

Markku Dahl

 

Heidi Hirn

Olen Heidi Hirn, 52v ja asun Vierumäen Urheiluopistolla. Perheeseeni kuuluu puoliso, koira ja kaksi aikuista lasta. Ensi kosketus Vierumäkeen on jo vuodelta 1998 jolloin pidin Vikin Baaria lyhkäisen ajan. Kymmenen vuotta oli väliä kun aloitin yrittäjänä 1.1.2008 Vierumäen Kelokodalla. Ajatus etten muuta Vierumäelle muuttui jossain vaiheessa. Ja täällä on todella hyvä asua. Harrastan ulkoilua koiran kanssa, matkustelua, moottoripyöräilyä ja liikuntaa mielitekojen mukaan.

 

Kauko Pajula

 

Irma Thyni

Olen asunut lapsuuteni Vierumäellä ja palasin 30 vuoden jälkeen takaisin kotiseudulleni vuonna 2021. Olen liittynyt kyläyhdistyksen hallitukseen vuonna 2022. Olen naimisissa ja harrastan piha-ja puutarhatöitä, sekä marttailua.

 

Teija Selonen

Olen muuttanut takaisin Vierumäelle, lapsuuteni maisemiin, vuonna 2018. Arvostan omaa rauhaa, maalaismaisemaa ja toisaalta lyhyttä matkaa kaupoille sekä perheen harrastuksiin. Vierumäki on sopivan kokoinen kylä ja koko ajan vireämpi. Toivon tänne uusia ihmisiä asumaan ja elämään. Parasta on luonto ja monipuoliset liikuntamahdollisuudet.

 

Riikka Suutari

Syntyjäni olen Anjalankoskelta ja opiskeltuani Kuopiossa ja Iisalmessa päädyin töihin Päijät-Hämeeseen ja lopulta 2013 Vierumäelle. Asun Korkeessa, jossa meillä on maatila. Tilan töiden lisäksi käyn ulkopuolella töissä. Perheeseeni kuuluu avopuolisoni lisäksi 9-vuotias poika ja 5-vuotias tyttö ja lisäksi meillä asuu sekalainen setti eläimiä. Loppu vapaa-aika kuluu yhdistystoiminnassa. Kyläyhdistyksen johtokunnassa aloitin 2024.

Vaikka maalla asunkin, lähipalvelutarjonta Vierumäellä on hyvä ja kulkuyhteydet ovat loistavat: matka Heinolaan tai Lahteenkaan ei ole kuin yksi huraus. Vierumäellä on mukavia ihmisiä ja mahtava luonto!

Onni asuu maalla ja Vierumäellä!

 

Saadaksesi lisää tietoa toiminnasta, seuraa Vierumäen kylän FACEBOOK ja INSTAGRAM-tilejä.