Vapaa-aika & kyläilijöille

Vierumäellä on poikkeuksellisen erinomaiset harrastusmahdollisuudet Suomen Urheiluopiston ja Salpausselän harjujen ansiosta. Urheiluopistolla on mahdollista harrastaa lukuisia eri lajeja ja alueella on kolme golfkenttää. Kylätaajamasta löytyy lisäksi 12-väyläinen juurirakennettu frisbeegolfrata. Koulun aluetta kehitetään kyläläisten harrastuspaikkana ja sinne rakentuu vuonna 2022 miniulkokuntosali.

Salpausselkä Geopark

Salpausselkä Geopark on kuuden kunnan – Lahti, Hollola, Heinola, Asikkala, Sysmä ja Padasjoki – alueella oleva veden muovaama ainutlaatuinen kokonaisuus.

Luontopolut

Vierumäellä Suomen Urheiluopiston alueella on neljä selkeää luontoreittiä, jotka soveltuvat kävelyyn ja maastopyöräilyyn.

Vierumäki DiscGolf VDG

Vierumäki DiscGolf (VDG) on Vierumäen VPK:n perustama frisbeegolf-seura ja yksi Suomen frisbeegolfliiton jäsenseuroista.

Aavehalli

Aavehallissa on tanssittu monet häät ja syntymäpäivät, sekä kehitetty yhdessä kyläläisten kanssa Vierumäen kylää.

Kalatonlammen laavu

Kalatonlammen laavu ja nuotipaikka sijaitsevat Urheiluopistolta tulevan luontopolun varrella. Laavun läheisyyteen pääsee lumettomana aikana myös autolla.

Suomen Urheiluopisto

Suomen Urheiluopisto Vierumäki tarjoaa monipuolista tekemistä, monentasoista majoitusta, upeita luontoreittejä ja mahtavia makuja useissa eri ravintoloissaan.

Vierumäen Martat

Vierumäen Martat tarjoaa yhteisöllisen harrastuksen, jossa pääse jakamaan omia oppejaan uuden oppimisen lisäksi.

Vierumäen Metsästysseura

Vierumäen Metsästysseuralla on pitkät perinteet ja moderni toimintakulttuuri.