Vierumäen Metsästysseura

Vierumäen Metsästysseuralla on pitkät perinteet ja moderni toimintakulttuuri.

Monipuolinen koko perheen harrastus

Vierumäen Metsästysseurassa on noin 70 jäsentä, joista tällä hetkellä noin 30 osallistuu aktiivisesti seuran toimintaa. Seuralla on pitkä historia ja monia ajan saatossa muodostuneita perinteitä. Toisaalta katse on tiiviisti tulevaisuudessa ja toimintaa kehitetään jatkuvasti; perinteitä kunnioittava seura voi olla myös nuorekas.

Metsästysseuran perustoimintaan kuuluu riistakannan hoito, jonka avulla minimoidaan viljelijöiden ja metsänomistajien riistavahingot ja vaikutetaan merkittävästi liikenneturvallisuuteen, myös avunanto esimerkiksi eläinten aiheuttamissa liikenneonnettomuuksissa on seuran ydintekemistä. Harjoittelu ja toiminnan turvallisuus ovat tärkeitä yksityiskohtia.

Metsästysseura tarjoaa mukavan harrastuksen myös niille, joita varsinainen metsästys ei kiinnosta. Kokonaisuudessaan harrastus on paitsi liikunnallista, myös sosiaalista ja tarjoaa lisäksi hienon luontokokemuksen. Yhdessä kehitetään jatkuvasti Metsästysmajan aluetta ja riistan kokonaisvaltainen hyödyntäminen ravinnoksi kuuluu seuran jäsenten osaamiseen, ”metsästä lautaselle” onkin Reino Laurilan lanseeraama slogan. Yhdessä ruuan valmistaminen ja syöminen ovat tärkeitä elementtejä seuralle ja sen jäsenille. Toisilta opitaan ja opetetaan – tietoa siirretään sukupolvelta toiselle, kun toiminnassa ovat mukana myös perheiden pienetkin lapset.

Yhteistyötä tehdään niin muiden seurojen, kuin esimerkiksi Vierumäen koulun ja paikallisten toimijoiden kanssa. Nyt Metsästysseura järjestää jälleen parin vuoden tauon jälkeen Metsäpäiviä koululaisille, ja huolehtii myös vuosittaisesta metsäneläinten joulurauhan julistuksesta.

Puheenjohtajan tervehdys

Minulla on ollut kunnia ja samalla erittäin hieno rooli saada olla hienon ja perinteikkään metsästysseuran puheenjohtaja muutaman vuoden ajan.  Omalta osaltani en ole vielä niitä kokeneimpia metsästäjiä, mutta joka kausi lupaan oppia avoimin mielin uusia taitoja tästä hienosta lajista. Teemme seurassa arvokasta työtä riistan hoidollisesti, erittäin monipuolisesti. Saalis ei ole läheskään aina se päivän päätavoite, toimintaamme kuluu todella paljon talkootunteja tulevan kauden valmisteluun ja suunnitteluun. Teemme aktiivisesti yhteistyötä ympäristömme muiden metsästysseurojen kanssa, koska meillä on suhteellisen pienet metsästysalueet, jolloin yhteistyö muiden kanssa on todella tärkeää.  Toimimme alueella, jossa turvallisuutta ei voi korostaa koskaan liikaa, tämän takia suunnittelemme metsästyspäivämme huolella. Kiitän tässä vaiheessa kaikkia maanomistajia, jotka mahdollistavat metsästysseuran toiminnan ja jatkuvuuden alueellamme.  Pyrimme kaikin tavoin suunnittelemaan toimintaamme niin, että emme aiheuta turhaa liikennettä ja häiriötä alueen asukkaille.

Haluan kehittää jatkossa Vierumäen Metsästysseuraa yhdessä johtokunnan ja koko seuran kanssa perinteitä kunnioittaen, mielenkiintoiseksi harrastusseuraksi, jotta tulevaisuudessa myös alueen nuoret kiinnostuvat seurasta.

Hyvää ja lämmintä kevättä ja kesää kaikille vierumäkeläisille!

Seppo Käck
seppokack@gmail.com
p. 040 037 5352

Metsästysmaja

Metsästysseura huolehtii myös Metsästysmajan vuokrauksesta.

Metsästysmaja on remontoitu Päijänne Leaderin myöntämällä hankerahoituksella vuosina 2017–2019. Tilassa on takka, avokeittiö ja kaksi wc:tä. Sisätiloihin mahtuu 50 henkilöä ja astiastot löytyvät samalle määrälle. Vuokraukseen sisältyy myös pihassa olevan kodan käyttö. Metsästysmaja soveltuu monenlaisiin erilaisiin tilaisuuksiin, kuten kokouksiin, perhejuhliin tai lasten synttäreihin.

Hinta:

  • 130 € / päivävuokra
  • 60 € / ilta

 

Lisätiedot ja varaukset:

Markku Pakkanen,
vier.markku@gmail.com
p. 040 594 1510

Kuvia Metsästysmajasta