Vierumäen päiväkoti

Vierumäen koulun yhteyteen rakennettiin kunnallinen päiväkoti vuonna 2019 – tätä ennen kylällä toimi yksityinen päiväkoti.

Luonnon läheisyyttä ja leikkiä

Lämminhenkisessä päiväkodissamme lapset saavat nauttia lähiluonnosta retkeillen ja pururadalla lenkkeillen. Syksyisin kotiinviemisiksi kerätään kanttarelleja ja kesäisin ihastellaan päiväkodin pihan runsasta leppäkerttuperhettä. Talvisin lasketaan mäkeä, sekä luistellaan ja hiihdetään. Välillä lähdetään linja-autolla Heinolaan liikennepuistoon tai Sinilähde-talon monitoimisaliin.

Sammalmetsän lapset saavat äänensä kuuluviin viikottaisessa Lasten kokouksessa ja toiveita pyritään täyttämään mahdollisuuksien mukaan. Vuonna 2022 päiväkotilaisia on käynyt sännöllisesti innostamassa niin liikuntakasvattaja, muskarin vetäjä, kuin Kieppi-ringin vetäjäkin.

Rakennuksen suunnittelussa ja tilojen käytössä on otettu huomioon oppimisympäristö, joka tukee lapsen osallisuutta ja toiminnallisuutta. Päiväkoti sijaitsee alueella, joka mahdollistaa pienimmillekin päiväkotilaisille osallistumisen luonnon tutkimiseen, seikkailuun ja retkeilyyn lähimetsässä.

Päiväkodissa toimii kaksi lapsiryhmää:

  • Naavatassut 1 – 3 -vuotiaat
  • Sammalmetsä 3 – 5 -vuotiaat

Päiväkoti on avoinna klo 6.30 – 16.30 (tarvittaessa 06.15 – 16.45). Lukuvuonna 2022 – 2023 maksuton esiopetusaika on klo 8.30 – 12.30. Esiopetus tapahtuu päiväkodin antamana: eskarit toimivat Sammalmetsän ryhmässä, ja heillä on omaa toimintaa, sekä koko ryhmän yhteistä puuhaa aiheen mukaan.