Järjestöt

Vierumäellä toimii useampi aktiivinen järjestö, joka ottaa mielellään mukaan uusia toimijoita. Täältä voit tutustua eri vaihtehtoihin!

Mikäli mielenkiintosi heräsi, ota rohkeasti yhteyttä. Kaikkien yhdistysten toimintaan voi käydä aluksi tutustumassa ilman sitoutumista.

Lahden rautatieharrastajat Topparoikka ry

 

Lahden rautatieharrastajat Topparoikka ry on vuonna 1988 perustettu yhdistys, jonka toiminta on pysynyt vilkkaana ja monipuolisena koko yhdistyksen historian ajan. Topparoikka sanana tarkoittaa rautateitä rakentavaa työporukkaa. Yhdistyksensä Topparoikka ei rakenna ratoja, mutta rautateiden, vanhan kaluston ja rautatiekulttuurin kanssa yhdistys on ollut tekemisissä monin eri tavoin… Lue lisää.

Vierumäki DiscGolf VDG

 

 

Vierumäki DiscGolf (VDG) on Vierumäen VPK:n perustama frisbeegolf-seura ja yksi Suomen frisbeegolfliiton jäsenseuroista. Se ylläpitää Vierumäen rataa, järjestää viikonloppukilpailuja ja organisoi talviharjoittelua. Vierumäen rata on 12-väyläinen ja sisältää lisäksi kolme harjoituskoria. Radalla ei ole käyttömaksua… Lue lisää.

Vierumäen Martat

 

Vierumäen Martat ry on perustettu vuonna 1988 ja olemme toimineet aktiivisesti perustamisesta asti. Martoissa on mahdollisuus uuden oppimiseen, yhdessä tekemiseen, vaikuttamiseen ja elämyksiin. Osallistumalla tuet myös kotien ja perheiden hyvinvointia. Marttaile omalla tavallasi – ole juuri niin aktiivinen kuin haluat: tule mukaan tiiviiseen toimintaamme tai seuraa tapahtumia ja kursseja netissä… Lue lisää.

Vierumäen Metsästysseura

 

Vierumäen Metsästysseuralla on pitkät perinteet ja moderni toimintakulttuuri.Vierumäen Metsästysseurassa on noin 70 jäsentä, joista tällä hetkellä noin 30 osallistuu aktiivisesti seuran toimintaa. Seuralla on pitkä historia ja monia ajan saatossa muodostuneita perinteitä. Toisaalta katse on tiiviisti tulevaisuudessa ja toimintaa kehitetään jatkuvasti; perinteitä kunnioittava seura voi olla myös nuorekas...Lue lisää.

Vierumäen kyläyhdistys

 

 

Vierumäen Kyläyhdistys on toiminut vuodesta 2004 alkaen. Sitä ennen toimintaa harjoitettiin kylätoimikunnan kautta. Tällä hetkellä kyläyhdistyksen hallitukseen kuuluu yhdeksän henkeä. Kyläyhdistys järjestää toistuvia tapahtumia, koordinoi hankerahoitusten hakua, osallistuu sidosryhmäyhteistyöhön ja kuuntelee sekä osallistaa kyläläisiä. Hallituksen lisäksi monet muut vapaaehtoiset ovat merkittävä voimavara kylän kehittämisessä... Lue lisää.

Vierumäen VPK

Vierumäen VPK:n logo, jossa punainen palomiehen kypärä ja teksti Vierumäen VPK.

 

Vierumäellä on toiminut palokunta vuodesta 1976. Aluksi palokunnalla ei ollut edes kalustoa, mutta oli iso joukko aktiivisia ja asiasta innostuneita miehiä ja miehet kokoontuivatkin jo ennen kuin oli edes kunnollisia varustuksia. Vierumäen VPK:lla on palokuntasopimus Päijät-hämeen hyvinvointiyhtymän kanssa ja se toimii osana Päijät-Hämeen laajaa sopimuspalokuntaverkostoa avustaen vakinaista palokuntaa erilaisissa sammutus – ja pelastustehtävissä… Lue lisää.