Vierumäen koululla ja päiväkodilla vietettiin koko perheen Vierumäki-ilta 

Vierumäen koululla ja päiväkodilla järjestettiin keskiviikkona Vierumäki-ilta yhdessä useiden toimijoiden kesken. Illan tarkoituksena oli luoda yhteishenkeä ja tuoda lapsiperheiden palveluja tutuiksi alueen asukkaille.  

Kahvittelun jälkeen tapahtumassa koululaiset ja vanhemmat kävivät läpi kiusaamiskyselyn tuloksia koulunuorisotyöntekijän, koulukuraattorin, opettajan ja rehtorin kanssa sekä päiväkotilapset perheineen pohtivat millainen on kiva kaveri päiväkodin johtajan ja perhekoordinaattorin opastuksella, jonka lisäksi lapsia oli liikuttamassa ja toimintaa esittelemässä Heinolan liikuntapalvelut sekä Vierumäen urheiluopisto. Heinolan seurakunta esitteli paikan päällä muun muassa kerhotoimintaansa ja Vierumäen kyläyhdistyksen pisteellä laadittiin yhteiset säännöt kylälle, jotka koskettavat niin aikuisia kuin lapsiakin. Lisäksi paikalla olivat myös kaupungin perhekoordinaattori ja perhekoutsi, jotka keräsivät toiveita siitä, mitä vierumäkeläiset toivoisivat alueelleen sekä kertoivat omasta työnkuvastaan ja illan lopuksi osallistuneiden kesken järjestettiin arvonta, jossa palkintona oli perhelippuja Vierumäen uimahalliin. 

Konseptia kokeiltiin nyt ensimmäistä kertaa Vierumäellä ja annettu palaute oli sekä paikan päällä että jälkikäteen kerättynä positiivista ja tapahtuma sai hyvän vastaanoton vanhempien keskuudessa. Toiminnallisen osuuden yhdistäminen asiaan, kuten keskusteluun päiväkodin johtajan kanssa tai koulukiusaamiskyselyn käsittelyyn koettiin mielekkääksi. 

Yhteistyössä:

Heinola
Heinolan seurakunta
Päijät-Hämeen hyvinvointialue
Vierumäen koulu ja päiväkoti
Vierumäen kylä
Vierumäki (Suomen Urheiluopisto)Tunnelmia koululta myös videolla:


Kaikki blogit