Vierumäellä vanhat huonekalut ja tavarat saavat uuden elämän

Ajan eräänä aamuna navigaattorin ohjeiden mukaisesti kodikkaaseen pihaan. Vaikka näin toki myös pihaan ohjaavat kyltit, hieman epävarmana nousen autosta, sillä kyseessä ei ole mikään iso parkkipaikka vaan viihtyisä kotipiha. Vähän matkan päässä näkyy kuitenkin talosta erillään oleva ulkorakennus, verstas, jossa palaa valot. Sisään astuessani minua tervehtii Maarit Lind, RestaurointiWerstas Lind Ky:n perustaja. 

RestaurointiWerstas Lind on yhden naisen yritys, joka on perustettu vuonna 2011. Maarit on koulutukseltaan yritystalouden tradenomi ja teki aiemman työuransa opistolla. Jossain kohti elämä kuitenkin johdatti aloittamaan opiskelut Kouvolassa, jossa hän kävi Vierumäeltä luennoilla ja valmistui lopulta huonekalujen, restauroinnin ja verhoilun artesaaniksi. Päätökseensä opiskella ja vaihtaa alaa Maarit on ollut tyytyväinen. Vaikka nykyinen työ onkin fyysistä, hän kokee, että hänellä on illalla enemmän energiaa ja jaksamista liikkua kuin silloin, kun työskenteli vielä näyttöä tuijotellen. 

Maarit oli kiinnostunut entisöinnistä jo ennen opiskelujen aloittamista ja voikin sanoa, että restauroinnista tuli harrastuksen sijaan ammatti. Vaikka töitä Werstaalla riittääkin, hän opettaa lisäksi verhoilua Jyränkölässä. Maaritin asiakkaista Vierumäellä iso osa on Uudeltamaalta ja Kouvolasta tulevia mökkiläisiä ja asiakastyöt vaihtelevat huonekaluista jopa vanhoihin nalleihin. Kylältä Maaritin kädenjälkeä pääsee ihastelemaan Kelokodalla, jonka pöllit hän pehmusti ja päällysti asiakkaiden toiveista. 

Maarit pitää Vierumäkeä ja sijaintiaan hyvänä paikkana yritykselleen. Välillä haaveissa olisi isommat tilat, mutta kylältä sopivia ei ole löytynyt ja kaupunkien keskustoissa taas vuokrat alkavat olla turhan korkeita. Niinpä ainakin toistaiseksi hänen työmatkansa säilyy lyhyenä, kun työpaikalle pääsee kävelemällä pihan poikki ja lounaan voi nauttia omassa ruokapöydässä. 

Restaurointiwerstas Lindin toimintaa voit seurata yrityksen Facebook-sivuilla.

Teksti: Sara Etola


Kaikki blogit