Aavehallilla tanssittiin synttäritanssit 

Ihmisiä tanssimassa Aavehallilla

Tiistaina kurvatessa Aavehallin pihaan ei voi olla ihmettelemättä miten täynnä parkkipaikka on, vaikka kyseessä on arkipäivä. Suurin osa tiistaitanssien kävijöistä tulee paikalle autolla, vaikka toki paikallisiakin paikalla on. Sisältä kaikuu musiikki ja tunnelma on lämmin ja iloinen.  

Tiistai oli juhlapäivä, sillä silloin tanssittiin tansseja jo seitsemän vuotta pyörittäneen Birgittan synttäritanssit. Tarjolla oli Virpi Piipon sulokkaan äänen lisäksi kakkukahvit ja vieraita eli tanssijoita olikin saapunut paikalle lähes kaksi sataa.  

Kysyttäessä mikä on tanssien vetämisessä palkitsevinta, Birgitta vastaa hetkeäkään epäröimättä, että kaikki sen mukana tulleet ihmiset, niin tanssijat kuin järjestelyissä mukana olevatkin. Hän kertoo ihmisten tuntuvan hänelle perheeltä ja läheiset välit huomaa myös paikan päällä, niin paljon halauksia vaihdetaan juhlapäivän kunniaksi, mutta myös muulloin. Suuria muutoksia emäntä ei ole tansseihin suunnitellut, vaan ne jatkuvat samalla tutulla kaavalle täyttäen Aavehallin musiikilla ja puheensorinalla tiistaitanssien merkeissä. 

Teksti: Sara Etola


Ihmisiä tanssimassa Aavehallilla
Birgitta saamassa onnitteluhalauksia
Lahjapöytä täynnä kukkia ja kortteja
Ihmisiä tanssimassa Aavehallilla
Tanssien järjestäjiä yhteiskuvassa

Kaikki blogit