Tiistaisin Vierumäen Aavehallissa ei todellakaan ole kuollutta 

Ihmisiä tanssimassa Aavehallissa tiistaitansseissa.

Vierumäen kylätalona tunnetun Aavehallin suositut tiistaitanssit ovat pyörähtäneet käyntiin taas, kun syksyn myötä on siirrytty kesälavoilta sisätiloihin. Tansseja jo yli seitsemän vuotta pyörittäneelle Birgitta Blomerukselle ovat Vierumäki ja Aavehalli tulleet tutuiksi ja hän seisoo onnellisena kahvilan tiskillä tuoreiden pullien tuoksussa.  Tunnelma on lämmin ja vuosien myötä myös monet tanssijat ovat jo tuttuja. 

– Monet tulevat tulevat halaamaan ja kyselemään kuulumisia, Birgitta kertoo kohtaamisestaan asiakkaiden kanssa. 

Blomeruksen kanssa tansseja nykyisin pyörittävä Esa Kimari kertoo, että kävijöitä tiistaisin on 150–300 henkeä ympäri Etelä-Suomea aina Mikkelistä Porvooseen ja Espooseen. Paikalla on niin pariskuntia kuin tanssiseuran etsijöitäkin. Tämän tanssiyhteisön tyyliin pareja kierrätetään ahkerasti.   

Ja voitte arvata, että parketti kopisee! Vauhti on välistä niin hurja, että kirjoittajia hengästyttää pelkästään katsominenkin. Tauolla kahvila täyttyy ja tanssijat pääsevät kahvin lisäksi nauttimaan uunituoreesta pullasta. Päivätansseissa ikähaitari on laaja – työikäiset kuitenkin lienevät päivätöissään. Heinolasta kotoisin oleva pariskunta kertoo käyvänsä tansseissa satunnaisesti. He kertovat, että eräs tansseissa säännöllisesti käyvä tanssittaja on 96-vuotias.  

Laulaja Minna Äikäs palaa tauolta lavalle ja lattia täyttyy taas. Tässä vaiheessa poistumme ja jätämme taaksemme iloisen puheensorinan, musiikin sävelet ja täyden parkkipaikan. Kukapa uskoisi, että arkipäivisin Vierumäen kylälle saapuu kaikessa hiljaisuudessa tällainen määrä ihmisiä ympäri maakuntia. 

Lisätietoja Aavehallin tansseista löydät Tiistaitanssien Facebook-sivuilta.

Kirjoittanut: Sara Etola, Netta Malin 

Ihmiset tanssivat Vierumäen Aavehallissa

Kaikki blogit