Vetovoimainen Vierumäki- hankkeelle uusi vetäjä

Sara Etola ja Netta Malin Vetovoimainen Vierumäki-hankkeesta juuomassa kahvia.

Vierumäen kyläyhdistyksen hallinnoiman Vetovoimainen Vierumäki-hankkeen vetäjä vaihtuu hankepäällikkö Netta Malinin siirtyessä Heinolan kaupungin elinkeinopäälliköksi. Uutena hankepäällikkönä aloittaa Sara Etola. Etola on koulutukseltaan Tradenomi (YAMK) jonka erityisosaamista ovat digitaaliset ratkaisut, viestintä ja markkinointi sekä kehittämistyö.

– Olen innoissani uudesta työstä Vierumäen kehittämisen parissa. Kylällä on valtavasti potentiaalia kasvaa ja kehittyä työpaikkaomavaraisuutensa ja etätöiden lisääntymisen myötä sekä erinomaisen sijaintinsa ansiosta. Lahteen pääsee autolla vartissa ja Helsinkiin puolessatoista tunnissa.

Etola kertoo kasvun lisäksi haluavansa panostaa erityisesti kylän yhteisöllisyyteen.

– Kyläyhteisö on arvokas voimavara, jota kaupunkialueella harvemmin löytyy. Yhteisöllisyys paitsi vaikuttaa myönteisesti ihmisten hyvinvointiin ja terveyteen, siitä on myös taloudellista hyötyä yksilölle, kun esimerkiksi työkaluja tai välineitä, joita kaikkien ei ole välttämätöntä omistaa, voidaankin lainata toiselta kyläläiseltä. Toisaalta yhteisöllinen kehittäminen ja yhdessä tekeminen vähentävät myös yhteiskunnan kustannuksia.

Vetovoimainen Vierumäki-hankkeessa on Etolan mukaan päästy hyvin alkuun.

– Brändi-ilme ja uudet nettisivut toimivat hyvin, verkostoja on rakennettu ja uusia tapahtumia lanseerattu. Kyläyhdistyksen vapaaehtoiset tekevät todella upeaa työtä sydämellä ja onneksi Nettakin jää alueelle, jolloin tukea ja apua on saatavilla läheltä.

Vetovoimainen Vierumäki-hanke on saanut lähes 150 000 euron kehittämishankerahoituksen ja se jatkuu vuoden 2023 loppuun.

Lisätietoja:
Sara Etola
p. 040 505 7176
sara.etola(@)vierumaenkyla.fi


Kaikki blogit Kaikki tapahtumat