Vierumäen puurojuhlassa muistettiin sekä uusia että vanhoja kyläläisiä

Nainen punaisessa paidassa jakaa riisipuuroa jonottajille.

Vierumäen kylän Puurojuhlaa vietettiin perinteisesti joulukuun ensimmäisellä viikolla Vierumäen Aavehallilla. Juhlaan osallistui ennätysmäärä, yli 130 kyläläistä vauvasta vaariin. Puurojuhlassa julkistettiin Vuoden Vierumäkeläinen, joka valittiin tänä vuonna yleisöäänestyksen perusteella. Tämän lisäksi Päijät-Hämeen kylät ry myönsi Vierumäen kyläyhdistyksen anomuksesta hopeisen ansiomerkin ansioituneelle kyläläiselle. Hopeinen ansiomerkki edellyttää vähintään 12 vuotta erityisen ansiokasta toimintaa kylätoiminnan ja/tai Leader-ryhmän luottamus- tai toimihenkilötehtävissä. Saajalla on täytynyt olla merkittävä rooli kyläyhdistyksen toiminnassa ja/tai vahva kokemus Leader- ja/tai kyläliikkeen luottamus- tai toimihenkilötehtävissä. Palkitsemisten lisäksi puurojuhlassa muistettiin kylän uusia vauvoja.

KATSO KUVATUNNELMIA KLIKKAAMALLA TÄSTÄ!

Vuoden Vierumäkeläinen 2023

Reijo Niinimäki

Perustelut: Reijo tunnetaan mm. urheilun- ja kalastuksen uranuurtajana opastaen monen nuoren vierumäkeläisen niiden saloihin. Reijo on myös palkittu hengenpelastaja ja tuttu kasvo monelle kyläläiselle.

Suomen kylien Hopeinen ansiomerkki

Liisa Aalto

Perustelut: Liisa on toiminut aktiivisesti Vierumäen kyläyhdistyksen hallituksessa vuosina 2012–2022, jonka aikana hän on ollut kantavana voimana esimerkiksi Vierumäen kyläkirjan teossa. Liisa on ollut aktiivisesti mukana myös esimerkiksi Vierumäen Marttojen ja Vierumäen Jytinän toiminnassa. Tämän lisäksi Liisa on ollut Heinolan kaupunginvaltuutettuna useita vuosia ja päättämässä mm. Vierumäen uuden koulun rakentamisesta. Liisa on ollut aina niin Vierumäen lasten ja nuorten kuin myös vanhusten puolella.

Vuoden Vierumäkeläinen Reijo Niinimäki vastaanotti palkinnon.
Liisa Aalto vastaanotti Suomen kylien hopeisen ansiomerkin pitkäaikaisesta työstään Vierumäen kylän hyväksi.

Vuoden Vierumäkeläisellä pitkät perinteet

Vuoden Vierumäkeläisiä on valittu jo vuodesta 2011. Tänä vuonna valittiin 12. Vuoden Vierumäkeläinen, koronavuoden 2020 jäätyä välistä rajoitustoimien takia.


Kaikki blogit