Minun Vierumäkeni

Kuva talo auringonlaskussa Vierumäellä

Olen unohtanut ruokatilauksesta maidot! Huomaan tilanteen heti, kun kannamme lasten kanssa pahvilaatikoita eteisestä keittiöön. Olemme viimeiset kaksi vuotta tilanneet ruoat kotiinkuljetuksella lähialueen isosta hypermarketista. Täydennystä on helppo hakea viikon aikana kylän lähikaupasta. Ruokatilauspäivä on lasten ikisuosikki – molemmat auttavat innoissaan ruokien laittamisessa jääkaappiin.

Lapsilla riittää energiaa, vaikka olemme jo ehtineet päiväkotipäivän jälkeen Urheiluopiston uimahallille polskimaan. Koen olevamme onnekkaita, kun monipuolista harrastustarjontaa on tarjolla omalla kylällä. Huomiseksi esikoinen on sopinut leikkitreffit iltapäivälle kaverilleen. Vaikka asumme taajaman ulkopuolella, muutaman vuoden päästä hän pystyy itse pyöräilemään kavereille leikkimään.

Tänäkin aamuna huomasin, miten toimivaa arki lyhyine välimatkoineen Vierumäellä on. Kotitoimisto mahdollistaa sen, ettei päivää tarvitse suunnitella minuuttiaikataululla. Välillä siirrän työpisteeni Heinolan keskustan Spottiin, joka on ilmainen etätyötila huippuvarusteilla. Siirtyminen kestää reilut kymmenen minuuttia ja auton saa oven eteen parkkiin.

Ehdin aamulla ennen työpäivän aloittamista käydä pikaisella happihyppelyllä upeilla hankikanteilla. Miten erilaiselta kaikki näyttääkään eri suunnasta katsottuna. Meillä Korkeessa on tänä vuonna ollut ajetut ladut, joista eräs paikallinen yrittäjä on huolehtinut. Se että pääsee hiihtämään heti omasta pihasta, on todellista arjen luksusta.

Tänä talvena olemme laskeneet pulkkamäkeä enemmän kuin useana muuna talvena yhteensä. Oman pihan mäen lisäksi koulun mäki on ollut ahkerassa käytössä. Myös opiston Ilkan kurun mäki on legendaarinen. Toisaalta odotan jo kevättä ja metsässä samoilua, sekä kesää, jolloin pääsemme testaamaan kylän frisbeegolfradan. Nyt perheen pieninkin jaksaa kiertää pari koria ennen siirtymistä muihin leikkeihin.

-Netta Malin, kyläyhdistyksen hanketyöntekijä


Kaikki blogit