Metsäleiriltä uusia taitoja

Lapsi leikkaamassa lohta paloiksi.

Vierumäen Metsästysseura ja Kyläyhdistys järjestävät kesällä 2022 neljä metsäleiripäivää. Leirimaksua ei peritä, ja ilmoittautuminen on auki kouluikäisille asuinpaikkaan katsomatta. Ensimmäisenä leiripäivänä paikalla oli seitsemän innokasta leiriläistä.

Ohjelmassa on muun muassa paljon toivottua kalastusta, suunnistusta ja linnunpönttöjen rakentamista. Leiripäivien aikana opetellaan myös metsäneläinten tunnistusta ja ongitut kalat valmistetaan päivän ruoaksi. Jälkiruoaksi leiriläiset paistoivat ensimmäisenä päivänä tikkupullia. Myös retkikeittimen käyttöön on tutustuttu ja valmistettu sen avulla omenapiirakoita.

Lisäksi ohjelmassa on ollut ammuntaa ja sokkomölkkyä muiden ryhmäyttävien ja yhteistyöhön kannustavien leikkien lisäksi. Lapset ovat kuljettaneet yhdessä kananmunaa pyöreällä laudalla – se jos mikä vaatii keskittymistä! Seuraavien leiripäivien teemoja ovat muun muassa retkelle varustautuminen ja leiriytymiseen liittyvät opit. Lapset pääsevät itse rakentamaan pressuista laavun/majan. Kaiken kruunaa lettujen paisto.

Metsäleirejä ei ole järjestetty pariin vuoteen koronan vuoksi. Nyt kun epidemiatilanne on tasaantunut, oli itsestään selvää, että leiri järjestetään taas vapaaehtoisvoimin.

– Haluamme tarjota lapsille onnistuneita luontokokemuksia, sekä tärkeitä luonnossa liikkumisen oppeja ja erätaitoja, kertoo leirin vastaava ohjaaja Kaija Mäkelä.

  • -Lasten riemu sekä uuden opettelu ja oppiminen antavat paljon meille ohjaajillekin. On ollut hienoa päästä osaksi kokonaisuutta, Mäkelä jatkaa.
Kalakeiton valmistusta itse ongituista kaloista.
Sokkomölkyn pelaamista.
Tasapainoilun ja yhteistyön harjoittelua: vain kananmuna puuttuu.

Kaikki blogit